Background Image
0 0
Peperoni arrostiti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 peperoni
2 spicchi tagliati finemente aglio
4 cucchiai olio extravergine di oliva
q.b sale

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Peperoni arrostiti

Cuisine:
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

I peperoni arrostiti al forno costituiscono il contorno perfetto per piatti di carne, ecco come prepararli.

La Basilicata è terra di mezzo, tra monti e colline, chiusa al mare, se non per due lembi nelle due estremità meridionali.
Il prodotto simbolo della cucina lucana sono i peperoni, in particolari quelli cruschi che non li trovi proprio da nessuna parte.
Eredità della dominazione spagnola, vengono portati in Basilicata intorno al xvi secolo.
L’utilizzo nelle ricette è vario e spesso l’utilizzo dà un tocco in più ai piatti più semplici.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
penne-vegane
previous
Penne al ginepro
peperoni cruschi
next
I peperoni cruschi sono uno dei simboli della gastronomia lucana.
penne-vegane
previous
Penne al ginepro
peperoni cruschi
next
I peperoni cruschi sono uno dei simboli della gastronomia lucana.
Translate »
Il Sapere del Gusto
Panoramica privacy

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.